Генералният секретар на БОК Белчо Горанов коментира специално за Гонг избора на Рио де Жанейро за домакин на Зимните олимпийски игри през 2016 година.

„За едни изборът е очакван, за други не беше. Следвайки логиката на МОК при изборите, беше ясно, че Рио де Жанейро ще бъде домакин, тъй като в този регион никога не се е случвало нещо подобно”, каза Горанов в предаването Голлиния.

„Като европеец бях за Мадрид и бях убеден, че испанската столица ще стигне до финалния кръг. След като стана ясен последния избор, бях малко разочарован, но вярвам, че Рио ще направи така, че да има едни добри Игри.”

„Освен много пари, трябва да има отлична структура, да се гарантира сигурността на участниците. За да се направи избора е ясно, че те го имат, но по някои от тези показатели те изостават от останалите.”

„Трябва да се концентрираме първо върху Ванкувър, след това за първите Младежки олимпийски игри в Сингапур и за Лондон. Веднага след Лондон започваме да мислим за Рио де Жанейро”, каза още генералният секретар на БОК.