Родителите на покойната приятелка на Оскар Писториус – Реева Стеенкамп вярват, че има нещо повече от разкритото за нощта, в която тяхната дъщеря бе застреляна. Параолимпиецът Писторуис бе признат за виновен за убийство по непредпазливост за това, че застреля половинката си четири пъти на 14-и февруари 2013-а година.

Бари и Джун Стеенкамп обаче са категорични, че това не е „правилната присъда“. В интервю за австралийския канал SBS One, Бари Стеенкамп заяви, че не вярва, че Оскар е помислил Реева за опасен субект, проникнал в къщата.

„Той можеше да отиде на балкона и да извика за помощ, ако си е мислил, че вътре има някой. Можеше да включи алармата и всичко това щеше да бъде предотвратено“, казва Стеенкап и продължава: „Чувствам, че все още нещо липсва. Има нещо повече от това, което ни бе представено до момента.“

Съпругата му Джун добавя: „Те пропуснаха нещо – това, което наистина се е случило. Само Оскар знае какво всъщност е станало.“

Двамата споделят, че са били шокирани от факта, че Писториус бе оправдан за предумишлено убийство.

„Бяхме шокирани, просто шокирани и разочаровани. Знаете, когато сърцето ви тежи. Просто искаш истината и всичко отива в грешна посока. Точно така се почувствахме“, заявява Джун Стеенкамп.

Дамата добавя, че двамата със съпруга й са „изтощени“ и не са имали своето време да скърбят. „Всичко е ужасно, ужасно нещо, което трябва да преживеем и което още продължава. За една секунда целият ти живот се променя и не го пожелавам на никого, но нещата просто се случват“, пък споделя Бари Стеенкамп.

Оскар Писториус ще се завърне в съда на 13-и октомври, за да чуе окончателната си присъда.