Президентът на Международния олимпийски комитет /МОК/ Томас Бах призова да се разграничават скандалите във футбола и леката атлетика в интервю за германския таблоид с милионен тираж "Билд".

"Необходимо е да се разграничава и да не се обобщава случващото се във футбола и леката атлетика, каза президентът на МОК Томас Бах. Това не е спорт и даже не е политика. Доверието към много спортни асоциации сега се губи заради това, че някои не се опитват да видят различията, а представят всичко от една страна".

Най-големият скандал в историята на Международната федерация по футбол /ФИФА/ избухна в края на май, когато в хотел в Цюрих два дни до изборите за президент на ФИФА
по искане на американското правосъдие швейцарската полиция задържа седем високопоставени чиновници на ФИФА по подозрение за корупция.

Допинговият скандал в леката атлетика се разгоря през декември 2014 година след пускането на филма на германската телевизия АРД със заглавие "Секретно дело Допинг", в който се съобщава, че руските лекоатлети системно приемат забранени препарати по указание на своите треньори. Съществува вероятност сборният отбор на Русия по лека атлетика да не може да вземе участие в олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро./БТА