Президентът на МОК Томас Бах остана очарован от организацията на Световното първенство по гребане в Пловдив.

Германецът пристигна тази сутрин на гребния канал, където бе посрещнат от Стефка Костадинова - председател на БОК, Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Иван Тотев - кмет на Пловдив, Жан-Кристоф Ролан - президент на Международната федерация по гребане (FISA), бившият спортен министър Свилен Нейков и др.

Заедно те направиха първа копка на втория (сервизен) канал, който ще направи комплекса още по-функционален.

Официалните лица изгледаха част от финалните гонки, след което поздравиха и наградиха призьорите. Навсякъде Томас Бах бе посрещнат с овации, а най-дълго продължиха разговорите му със състезателите и техните треньори. Пред тях президентът на МОК не скри задоволството си от видяното като организация и класа на гребния канал в Пловдив, като специално поздрави домакините за стореното в подготовката на Световното първенство.

Томас Бах сам пожела да се снима с присъстващите на първенството четири от общо петте олимпийските шампионки на България в гребането Здравка Йорданова, Светла Оцетова, Сийка Келбечева и Румяна Нейкова.

По-късно към официалните лица се присъединиха Иржи Кежвал - президент на Чешкия олимпийски комитет и член на МОК, Триша Смит - президент на Канадския олимпийски комитет и Павел Колобков - министър на спорта на Руската федерация.

В късния следобед Томас Бах ще се срещне в София с президента на Република България Румен Радев, а привечер делегацията на МОК ще отпътува от България с полет за Мюнхен.