Азиатците защитиха реномето си на фаворити в турнира по тенис на маса в Панагюрище и достигнаха до финалите на двойки и в трите дисциплини.

Всичко най-интересно от надпреварата през уикенда ще можете да наблюдавате по NOVA SPORT.

При женските тандеми титлата ще бъде определена в спор между Китай и Япония. Му и Гу (Китай) се наложиха с 3:1 гейма в полуфинала над австрийско-румънския тандем Полчанова и Соч, докато Миу Хирано/Саки Шибата (Япония) се справиха също с 3:1 гейма с друг китайски дует – Чън и Ли. Спорът за титлата е в 19:20 часа.

Финалът при мъжките двойки ще противпостави японския тандем Юкия Уда/Казухиро Йошимура на Йонсик Джеон/Сансу Лий от Република Корея. С този двубой ще се закрие съботната програма. Той започва в 20:10 часа.

Азиатски финал ще има и при смесените двойки – китайците Тъ Ма и Ян У излизат срещу Юн Мизутани/Мима Ито. Началният час е 13:20.

Предпоследният ден на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open започва с четвъртфиналите при жените. Първите две поставени, японките Касуми Ишикауа и Мима Ито продължават да се приближават към очаквания финал помежду им. И двете постигнаха лесни победи, съответно над Бернардет Соч (Румъния) и Сици Фан. От 7-те японки, които достигнаха до осминафиналите, само Хитоми Сато прогресира напред, заедно с топ фаворитките. Сато надигра с 4:1 гейма сънародничката си Минами Андо и утре играе с китайката У Ян. В долната част на схемата за място на полуфината една срещу друга ще се изправят Синтун Чън (Китай) и Жеон Зихе (Южна Корея).

Мачовете стартират от 10:00 часа и ще бъдат излъчени пряко в ефира на NOVA SPORT.

Следобедната сесия, посветена на четвъртфиналите при мъжете, започва от 16:00 часа. Първият поставен в основната схема, 16-годишната сензация от Япония Томоказу Харимото, победи Чиен Чен от Тайван с 4:2 гейма. Негов съперник утре ще бъде сънародникът му Джин Такуя.

В долната част на схемата продължава друг от фаворитите. В изцяло германски сблъсък Дмитрий Овчаров впечатли с представянето си срещу Рувен Филус и го разгроми с 4:0 гейма. В следващия етап от турнира четирикратният олимпийски медалист и победител в Asarel Bulgaria Open през 2017г., ще се изправи срещу единствения китаец на ¼-финалите Дзъхао Джао.

Любимецът на феновете в Панагюрище също остава в битката за титлата. Нигерийската звезда в тениса на маса Куадри Аруна постигна нов драматичен успех с 4:3 гейма. Този път той победи Чун Тин Уон от Хонконг, а в следващата фаза негов съперник ще бъде Юн Мизутани от Япония.

„Тук съм, за да спечеля титлата. Страхотно е, че играя в България, защото имам невероятна подкрепа и се чувствам вкъщи”, сподели Аруна след като раздаде автографи на многобройните си почитатели.

В последния четвъртфинал съперници ще бъдат Чи Чуан от Тайван и портгалецът Маркош Фрейташ.