Сборният атлетически тим на Европа спечели за първи път в историята Междуконтиненталната купа.

По време на финалите в Сплит дамският и мъжкият отбор, водени съответно от холандката Силвия Барлак и президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов, събраха в двата дни на състезанието 429 точки. Тимът на Америка остана втори с 419,5 точки, третото място зае Африка с 292 точки, а четвърти е отборът на Азия и Пасифика с 286,5 точки.

„Това беше прекрасен финал на един успешен сезон за европейската атлетика", коментира от Сплит президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. „Атмосферата и организацията на състезанието в Сплит бяха страхотни".

Той бе поканен на почетната стълбичка при награждаването на отбора на Европа за първото място. Повод за радост в последния състезателен ден имаше и сребърната медалистка от Евро 2010 на 400 метра с препятствия Ваня Стамболова. Ден след като зае трето място в Сплит на 400 метра с препятствия и спечели за това 10 000 долара от общия награден фонд на състезанието от 3 милиона долара, тя влезе и в разпределението на парите за щафетата 4 по 400 метра. Благодарение на силните позиции на президента на БФЛА в Европейската атлетическа асоциация, Стамболова бе включена като резерва в щафетата на Европа за Сплит независимо, че няма призово класиране в тази дисциплина от Евро 2010.

Преди състезанията пък бе взето решение и резервите на щафетите да участват в разпределението на премиите. Така Стамболова, която не участва в бягането на 4 по 400 метра, но бе резерва, ще раздели с рускините, които представяха Европа и останаха втори, бонуса от 20 000 долара