Миналогодишните шампиони при мъжете и жените на силния турнир по тенис на маса в Панагюрище Seamasterа2018аITTF World Tour Asarel Bulgaria Open отпаднаха на четвъртфиналите и в надпреварата ще има нови шампиони. Вчера победителят от 2017 година Димитрий Овчаров отстъпи с 2-4 гейма на китаеца Джън Пейфън.

Днес на четвъртфиналите шампионката при жените Касуми Ишикауа от Япония загуби от олимпийската шампионка Дин Нин от Китай с 2-4, въпреки че водеше с 2-1. На полуфиналите по-късно днес Дин ще се изправи срещу сънародничката си Лю Гаоян, отстранила японката Миу Хирано с 4-1. В другия двубой ще спорят Ван Иди (Китай) и Хитоми Сато (Япония). При мъжете финалистът от 2017 година Кента Мацудайра победи с 4-3 (6, -7, 11, 9, -10, -7, 3) Джън Пейфън. Японецът водеше с 3-1 гейма и 6:2 точки, но съперникът му успя да изравни резултата до 3-3.

В заключителната част Мацудайра взе аванс от самото начало и не го изпусна до края. В сблъсъка на поколенията 15-годишният Томоказу Харимото от Япония победи 42-годишния Владимир Самсонов с 4-2 (4, 8, -9, -3, 6, 5) и ще срещне Мацудайра на полуфинала днес.

Това означава, че японец със сигурност ще спори за титлата в неделя. Харимото поведе с 2-0 гейма, но Самсонов хладнокръвно изравни резултата. В петия гейм японският тийнейджър губеше с 2:5, когато поиска прекъсване. След него той спечели 7 поредни точки и после лесно взе частта. В последния гейм шестият в световната ранглиста азиатец нямаше проблеми и заслужено спечели срещата.