Най-добрият български плувец в момента Антъни Иванов коментира предстоящото награждаване за Спортист на годината. Той изрази мнение, че е заслужавал дори да е в тройката на призьорите, но гласувалите журналисти не мо отредиха място дори в десетката. 

"Аз не съм в десетката за Спортист на годината, не съм номиниран. Имам фаворит за първото място и ще видим дали ще е той, но не искам да казвам името. Ще гледам довечера и няма да присъствам, защото няма смисъл като цяло." 

"Не съм разочарован, както са решили журналистите, така е било. Надявам се догодина вече да се избере. Мисля, че заслужавах тази година да съм дори в тройката, но това не зависи от мен. Като цяло, класацията за Топ 10 спортисти не ми е най-големият приоритет. По-голям приоритет ми е да се състезавам добре на големи първенства и да представям България на ниво", заяви Иванов за "Дарик".

Той направи и анализ на отиващата си 2018 г., като според собствената му оценка, това е била най-успешната за него година в състезателен план. Наскоро той се завърна от световното в малък басейн в Китай, където направи истински фурор.  

"За мен това беше най-успешната ми година до момента. Супердоволен съм от нещата, които постигнах. Сега имаме републиканско първенство, но то е без значение, защото хората, които сме били на световното сме доста изморени и не мисля, че можем в момента да дадем най-добрите си времена. Така че мисля, че годината мина добре както за мен, така и за цялото плуване. Надявам се 2019 г. да е още по-успешна." 

"Представянето ми в Китай беше много по-добро, отколкото си го представях. Постоянно давах време под 1:52 минути, не очаквах слизане под 1:52, но явно сме работили достатъчно, за да го направим. Почувствах се добре, всичко ми се получи, както го бях планувал. Щафетите се получиха и сме много доволни от световното като цяло", заяви Иванов и обяви какво очаква през следващата година. 

"Надявам се още април догодина да покрия норматив за Олимпийските игри, ако участвам на републиканското. Ако не, вече на световното за мъже със сигурност трябва да покрия норматив, за да мога да се подготвям после направи за Игрите в Токио. През 2019 г. мечтая за медал от голямо първенство", заяви Иванов. Накрая той разкри за една страхотна инициатива, свързана с благотворителност.  

"Ще дарим пари за Бони Цонков, дългогодишен треньор на София 21, който се бори с коварна болест. Ще дарим парите от трите рекорда на щафетите, които са общо 900 лв. Може да са и около 1000 лв., не знам точно колко са силни рекордите и от федерацията какви са точно парите. Но мисля, че между 900 и 1000 лв. ще е сумата, която ще дарим", завърши родният плувец.