Най-добрият български плувец Антъни Иванов остана много доволен от представянето си на Световното първенство в малък басейн, което за него приключи в ранните часове на петъчния ден.

За втори път в кариерата си Антъни участва на финал на 200 метра бътерфлай на планетарен шампионат, а освен това подобри националните рекорди във всички дисциплини, в които взе участие. Постигна и два рекорда с щафетата на България.

Заради всичко това самият Иванов определи първенството като "най-успешното световно в кариерата ми" и като цяло 2018-а за "най-успешната си година".

Ето какво написа Антъни във Facebook:

Най-успешното световно в кариерата ми до момента приключи за мен след сериите на 50м бътърфлай и щафетата 4х200! Мога спокойно да кажа, че изпълних целите които си бях поставил и от 5 старта направих 6 рекорда за мъже (два с щафетата)! Благодаря на момчетата за страхотните емоции! Можем и повече! Финала за който успях да се класирам беше със секунда по-силен от преди две години, което го прави още по-специално! 
Времето ми 1.51.81 е първото ми плуване над 900 точки по ФИНА-915 (1000 точки е световен рекорд)! Изпращам НАЙ-УСПЕШНАТА СИ ГОДИНА! Сега остава Държавният шампионат! Пожелавам на всички весели коледни и новогодишни празници! Бъдете здрави!