Антъни Иванов е голямото име на българския спорт в последните два дни. Българинът сътвори сензация на Световното първенство по плуване в Будапеща с четвърто време в сериите на 200 метра бътерфлай с нов национален рекорд, последвано от класиране за финала, който е тази вечер след 19 часа.

Огромен успех за България, имаме финалист на Световно по плуване

И докато много от спортните фенове у нас едва сега научават за големия ни талант в плуването, от популярното телевизионно предаване Trans World Sport забелязаха Антъни по-рано и направиха любопитен филм за него през април.

Той бе заснет в Сандански, където европейският вицешампион за младежи се подготвя често. В него Антъни говори за огромните си амбиции в плуването, които стигат до световния и олимпийския връх. 

Сензацията Антъни Иванов: Нямам търпение за финала

Иванов разкрива и плановете си за бъдещето, които включват заминаване за САЩ и следване в университет, където да развие още повече плуването си.

"Говорил съм с почти всички треньори в Америка, надявам се да отида да уча там със стипендия, за да мога да се издържам сам", споделя талантът, който тренира по 3 пъти на ден, а в свободното си време обича да бъде с приятели и семейството си, както и да яде традиционна българска храна.

"Надявам се да бъда олимпийски шампион в Токио, а ако не в Токио ще опитам отново през 2024. Надявам се да стана и световен шампион между времето, в което отида в САЩ и Олимпиадата. Мисля, че ако всичко е ок ще имам реален шанс да се боря за олимпийски медал през 2020."

"Да побеждавам ме мотивира много, фактът, че още не съм постигнал целите си, е най-голямата ми мотивация. Ще продължа да работя здраво докато не ги постигна", допълва амбициозният плувец.

В 8-минутния филм за Иванов говорят още баща му Антон и треньорът Никола Вакареев, който е бил наставник и на двамата и прави паралел помежду им. Самият Антъни говори и за своя идол Майкъл Фелпс, който на неговите години също получава честта да изгрее в репортаж на Trans World Sport.

Мениджърът на националния тим: Голям успех за българското плуване