Община Търговище връчи наградите "Спортист на годината" и "Отбор на годината" за 2019 г.на специална церемония. За най-успешен спортист бе определена състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева.

През изминалата година Бонева завоюва квота за Олимпийските игри в Токио с постигнат трети резултат от Световната купа в Мюнхен; трети места от Европейските игри в Минск с малокалибрен и пневматичен пистолет; първи места на Държавните първенства с пневматичен пистолет и малокалибрен пистолет. 

"Поздравявам всички спортисти. И тези, които влязоха в челната десетка, и тези, които останаха извън нея, защото знам колко много усилия са положили", каза Бонева и се обърна към нейната съотборничка Мирослава Минчева с пожелание да надмине успехите й.

Отличията на Бонева и на нейния треньор Христо Маринов са връчени лично от кмета Дарин Димитров. "Благодаря на всички състезатели и треньори за огромния труд. За това, че преодолявате всякакви предизвикателства, търпите всякакви лишения в името на победата. За това, че ни карате да се гордеем с Вас и прославяте Търговище", е казал кметът.

За "Отбор на 2019 година" е определен баскетболен клуб "Светкавица" - мъже, Аматьорска баскетболна лига. Те имат завоювани първи места в Източната аматьорска баскетболна лига и Купата на Аматьорска баскетболна лига. Треньор на "Отбор на 2019 година" е Георги Иванов.

Наградата "Млада надежда на годината" за състезател до 12-годишна възраст отиде при гимнастика на "Светкавица" Александър Христов.

Отличени са и всички треньори на най-успешните спортисти. Общо 26 индивидуални състезатели и девет отбора бяха номинирани за престижната награда от спортните клубове в общината./БТА