Българският ансамбъл – жени, обра всички възможни златни медали от третия за годината турнир от Гран при сериите по художествена гимнастика, който се проведе във френския град Тие.

Грациите ни в състав Владислава Танчева, Галина Танчева, Кристина Рангелова, Стела Султанова, Боряна Йорданова и Михаела Маевска направиха невероятен фурор, след като получиха най-високи оценки не само в многобоя, но и на съчетанията си на пет обръча и три ленти и две въжета.

Ансамбълът ни приключи участието си в Тие с изпълнение на три ленти и две въжета, което също бе оценено подобаващо от съдийската комисия, отредила първото място на националките ни.

Възпитаничките на Илиана Раева обраха овациите в Тие, не само на публиката в залата, но и на международните специалисти – съдии и треньорски щабове. От ръководството на федерацията ни вече изразиха задоволството си от изключително големия интерес, който предизвикаха българките.

Вчера грациите ни си осигуриха първото място в многобоя с общ сбор от 48,200. На второ място остана воденият от българката Ефросина Ангелова тим на Испания с 46,500 точки, а с бронза се окичиха състезателките от Япония с 45,300 точки.

Силвия Митева също продължи в чудесното си представяне на надпреварата в Тие. Гимнастичката ни спечели бронзов медал на лента във финалите на отделните уреди. По-рано през деня тя завърши четвърта на обръч и пета на въже и на топка.

Другата ни представителка в индивидуалната надпревара Моника Минчева, която намери място в надпреварата само на обръч финишира осма на този уред.

Вчера Силвия Митева се класира осма в многобоя със 102,550 точки, с което намери място за финалите и на четирите уреда, докато Моника Минчева остана 14-та след изиграванията от първия ден