Българският ансамбъл в състава Владислава Танчева, Галина Танчева, Кристина Рангелова, Стела Султанова, Боряна Йорданова и Михаела Маевска спечели титлата в многобоя на турнира Гран при по художестева гимнастика във френския град Тие.

Възпитаничките на Илиана Раева изиграха отлични съчетания на пет обръча и на три ленти и две въжета, за които получиха най-високи оценки и си осигуриха първото място с общ сбор от 48,200. На второ място остана воденият от българката Ефросина Ангелова тим на Испания с 46,500 точки.

С бронза се окичиха състезателките от Япония с 45,300 точки. "Българският ансамбъл отново триумфира в Тие. Нашите момичета получиха суперлативи от всички - съдии, треньорки. Към тях има изключително голям интерес", коментира за БТА Мария Гигова, президент на БФХГ.

В индивидуалната надпревара българките също се представиха на ниво. При жените Силвия Митева е осма в многобоя със 102,550 точки, като тя се класира за финалите и на четирите уреда днес. Другата българка Моника Минчева остана 14-а с 97,625. Тя ще участва във финала на обръч.

Индивидуалния многобой беше спечелен олимпийската шампионка Евгения Канаева от Русия със 111,900 точки. Втора остана Вера Сесина също от Русия със 109,757 точки, а трета се нареди друга рускиня Олга Капранова със 107,200 точки.

В многобоя при девойките бронзов медал заслужи българката Цветелина Стоянова с общ сбор с 91,875 точки. Шампионка стана Александра Меркулова от Русия с 97,825 точки. По-късно днес са финалите на отделните уреди за жени и за девойки.

Видео от награждаването можете да видите ТУК!

Българската делегация заедно със златните ни медалистки в Тие.