Българският ансамбъл жени изигра силно съчетанието си с 5 обръча от първия състезателен ден от турнира по художествена гимнастика в Песаро, Италия, който се явява кръг от Световната купа.

Грациите ни получиха оценка от 26,250 т. и заема второ място след отбора на домакинте, чиято оценка е 26,900т. Трети е ансамбълът на Беларус – 26,100 т.

При индивидуалистките Биляна Проданова и Габриела Кирова допуснаха някои грешки в съчетанията си с въже и обръч и не се класираха за финалите, а участничката ни при девойките Йоанна Иванова е 17-та след двете изпълнения.

Главният треньор Илиана Раева остана доволна от представянето на ансамбъла и спокойно прие играта на представителките ни в индивидуалното, като счита, че трябва да се прояви повече търпение.

Илиана Раева специално поздрави за проявения характер и воля, Галина Танчева от ансамбъла, която въпреки тежката травмата, игра на високо ниво.

Мария Гигова, която е представител на ФИГ на турнира, е доволна от представянето на момичета и приемаше поздравленията на колежките си от другите страни за представянето на ансамбъла ни, а за Биляна Проданова и Габриела Кирова счита, че са много перспективни гимнастички, но трябва да играят не само без грешка, но и с повече амплитуда и мащаб.

Биляна Проданова