Галина Танчева, която е част от българския ансамбъл-жени, получи сериозна травма, с което притесни българския щаб. Момичетата ни трябва да излязат по-късно тази вечер на килима за участието си в четвъртия кръг от Световната купа по художествена гимнастика, който се провежда в Песаро, Италия.

Главната треньорка на ансамбъла Илиана Раева е силно обезпокоена от тежката травма в тазобедрената става на Галина Танчева, която не й позволява да тренира и да се влага максимално в тренировките.

Поради опасността от сериозни усложнения Илиана Раева прецени и я освободи по време заниманието от изпълнението на всички елементи с тяло, които биха довели до задълбочаване на травмата.

Според програмата, грациите ни трябва да излязат за първото си съчетание след 22 часа българско време.

Около 17 часа българско време участието си започват представителките ни в индивидуалната надпревара - Биляна Проданова и Габриела Кирова, които играят в една група с Евгения Канаева от Русия, Любов Черкашина от Беларус и Алия Гараева от Азърбайджан.

В другата група са световната шампионка Анна Бесонова от Украйна, Вера Сесина от Русия и белорускините Светлана Рудалова и Мелитина Станюта.