Невяна Владинова заема 7-о място във временното класиране на многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София. Грацията ни събра от двете съчетания сбор от 35.350 точки. За изпълнението на топка тя получи 17.650, а на обръч 17.700 точки.

Другата българка Мария Матева е на 11-а позиция след края на първия състезателен ден. Националката е със сбор от 35.200 точки.

Двете ни гимнастички влизат във финалите на топка, а Невяна Владинова ще се бори за медал и на обръч.

Руската състезателка Яна Кудрявцева поведе във временното класиране. Световната шампионка бе безгрешна в първия ден от надпреварата. Тя получи две оценки от 19.200 точки на съчетанията с топка и обръч. Кудрявцева събра общ сбор от 38.400.

На второ място в подреждането е Маргарита Мамун, също от Русия, която след двете изпълнения е със сбор 37.850.

Трета към момента е представителката на Беларус Мелитина Станюта с 36.850 точки. Шестицата допълват още Ганна Ризатдинова от Украйна, Сон от Южна Корея и Александра Солдатова от Русия.

Състезанието беше официално открито от министъра на спорта Красен Кралев.

„За нас е чест за пети път да посрещнем елита в художествената гимнастика. Състезанието е изключително важно, защото е преди Световното първенство, нашите момичета ще защитават титлата си от миналата година“, каза министърът на спорта.

Състезанието продължава с изпълненията с пет ленти при ансамблите.