Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели титлата в многобоя на турнира от Световната купа в гръцкия град Каламата.

Гимнастичките в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова получиха първа оценка за днешното си изпълнение с обръчи и ленти - 27,050 точки.

Вчера българките получиха и първа оценка на съчетанието с 5 топки - 27.050 точки. След България останаха ансамблите на Беларус и Русия.

Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева се класира 5-та в многобоя и утре ще играе на финалите и на четирите уреда. Днес тя получи на бухалки оценка 27.525 точки и на лента 27,225 точки.

“Шампиони сме с две шампионски изпълнения без грешки. Много съм щастлива. Силвия Митева е 5-та в многобоя с много силна игра“, коментира пред БТА от Каламата Илиана Раева, старши треньор на националния ансамбъл.

Шампионска в многобоя стана рускинята Дария Кондакова. Утре Световната купа завършва с финалите на отделните уреди индивидуално и при ансамблите.