Ангел Няголов и неговият кон Кондарко спечелиха Гран при старта “Бяла карта” на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище. Състезанието от втория ден на конната база “Ген. Крум Лекарски” беше интригуващо и предложи много емоции на зрителите.

В надпреварата стартираха 37 коня, но по паркура от 12 перпятствия чисто успяха да минат само два от тях. Така за баража освен Няголов се класира и гъркинята Николина Макарона с Арк де Триумф. 

Във финалното изпитание обаче българинът беше по-бърз по трасето и се поздрави с победата.  Наградният фон в индивидуалното състезание беше 10 000 евро.

Успехът за Няголов е много ценен, защото конят му Кондарко беше контузен в последната година и половина. Той се завърна на пракура през пролетта. С другия си кон Чакотаго българинът не успя да се класира за баража, защото бутна едно препятствие и излезе от контролното време. 

Отборният приз на нациите за наградите на “Бяла карта”, който се завръща у нас след 7-годишно прекъсване, е в неделя от 14 часа. Очаква се да стартират 5 състава. Освен българите тимове ще имат Италия, Украйна, Гърция и Румъния, а наградният фонд е 20 000 евро.