Ако приемем, че всичко ще мине по мед и масло за Деметриус Андраде в дебютната му среща в средна категория, той би се радвал да предизвика Генади Головкин за следващата си битка.

Непобеденият левичар обаче се съмнява, че Головкин би се съгласил на подобна среща. Андраде очаква "ГГГ" да избегне всякакви рискове, преди да влезе в нова битка с Канело Алварес, защото реванш помежду им без съмнение ще донесе най-много пари за казахстанеца.

"Не мисля, че това е нещо, което той би искал да направи, само защото отново искат битка с Канело. Ако аз се бия с Головкин и го победя, вече няма да има шанс за реванш между двамата. Много искам битка с Генади и се надявам тя да се случи. Надявам се той да намери смелост да се бие с мен в следващата си битка, която да се състои в началото на следващата година. Това ще бъде страхотно. Без съмнение ще приема битка с него. Отидете да му зададете този въпрос", заяви Андраде.

Деметриус Андраде

източник: Gulliver/GettyImages

Головкин (37-0-1, 33 KO) и Алварес (49-1-1, 34 KO) се изправиха един срещу друг в 12-рундов мач в една от най-големите битки за тази година на 16-ти септември в Лас Вегас. В договора между двамата нямаше договорен задължителен реванш, но двамата биха могли отново да се бият, когато Алварес се завърне на 5-ти май.

Преди Андраде (24-0, 16 KO) да се надява на среща с Головкин, той трябва да се справи с друго предизвикателство. Американецът има насрочена среща за 21-ви октомври, в която ще срещне съпротивата на Алантес Фокс (25-0-1, 11 КО) в 10-рундова битка във Верона, Ню Йорк.

Канело: Всичко зависи от Головкин, аз искам реванш през май