Бившият световен шампион и един от най-популярните професионални боксьори в света Амир Хан преби крадец, опитващ се да открадне колата му. Инцидентът е станал в родния му град Болтън, когато Амир със своя брат Харум, също професионален боксьор, са излезли от нощен клуб и са се качили в своя джип "Рейндж роувър". Внезапно пътят им е бил преграден от друг автомобил, от който са слезли шест мъже и са се опитали да завладеят джипа на стойност 100 000 английски лири. Както съобщава британският таблоид "Сън", един от тях е ударил Амир по лицето, но след това е бил нокаутиран. Останалите също са се намесили в боя, но Амир и неговият брат Харун са нокаутирали и петимата нападатели.

Според очевидци, братята Амир и Харун са действали в рамките на допустимата самоотбрана. На мястото на произшествието е повикана полиция, но никой не е писал жалба.

Амир Икбал Хан, роден на 8 декември 1986 година в Болтън в семейство на емигранти от Пакистан, е добре известен на българските любители на бокса. Кариерата на Амир Хан започва от България - на турнира Странджа през 2004 година в Пловдив, който бе квалификация за летните олимпийски игри в Атина, младият английски боксьор спечели виза за Атина-2004. На олимпийския турнир в гръцката столица Амир Хан победи в предварителните мачове българския боксьор Димитър Щилянов и по-късно стигна до финала на категория до 60 килограма, където загуби от кубинеца Марио Кинделан. На 17-годишна възраст Амир Хан стана олимпийски вицешампион, с което стана и най-младият британски олимпийски медалист.

Преминал на професионалния ринг, Амир Хан на 22-годишна възраст стана световен шампион в лека категория на Световната боксова асоциация, а по-късно стана световен шампион в средна категория на две федерации - Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация.