Шампионът на България по бокс за професионалисти в категория суперсредна Алексей Рибчев ще направи своя дебют на международна сцена тази събота, 19 юни, в полския град Киелце .

Рибчев, който е и треньор на боксов клуб Локомотив Русе, има до момента в актива си 5 победи, от които 3 с нокаут, а на 12 юни в Русе той бе обявен за шампион на България след победа с технически нокаут срещу търновеца Захари Мутафчиев.

Противник на Рибата, както наричат боксьора от Русе, ще бъде полякът Дариуш Сек (7 победи, 3 нокаута), а срещата е предвидена за 6 рунда в категория до 76,2 кг.

„Познавам добре противника - обратен гард е, по-висок и от мен с около 15 сантиметра” - каза за БТА Алексей Рибчев - „Изгледах няколко негови срещи на видео и според мен е преодолим съперник. Знам, че победа по точки трудно мога да постигна, тъй като полякът ще бъде домакин, затова ще разчитам на атаки още отначало и се надявам да го прекърша. В страхотна форма съм, тренирах за шампионската титла в Русе, като предварително знаех, че седмица след това ме очаква мач в Полша. Ще пътуваме заедно с моя мениджър Васко Василев, а на ринга в Полша ще се появя с българския флаг и шампионския пояс. Този мач е първото сериозно изпитание за мен. Силно се надявам да спечеля и скоро да получа възможност да се бия за международни титли”.