Българинът Александър Владимиров ще се боксира за титлата европейски шампион за професионалисти на Световната боксова асоциация - Европа в категория суперпетел (до 55,338 килограма) срещу Али Алаб от Франция. Двубоят в 12 рунда ще бъде в Мароко.

„Отивам в Маракеш да победя французина”, заяви лаконично пред репортер на БТА Александър Владимиров преди заминаването си.

„Настроени сме оптимистично - и Сашо, и аз” - малко по-словоохотлив бе неговият личен треньор Борислав Бояджиев - „Единственото, което малко ме притеснява, е публиката - французинът Али Алаб е от арабски произход и е нормално той да бъде фаворит на местните боксови запалянковци. Колкото да Али Алаб - познаваме го добре от аматьорския ринг и от неговите мачове с Детелин Далаклиев, в които Далаклиев обикновено побеждаваше”.

Александър Владимиров е роден на 31 март 1980-та година в Плевен. Той е бивш капитан на българския национален отбор по бокс и има сериозни успехи на аматьорския ринг - европейски вицешампион в категория до 51 килограма в Перм през 2002 година и носител на два бронзови медала в същата категория от световните първенства в Белфаст’2001 и в Банкок’2003.

Али Алаб е роден на 4 април 1981 година в Мант-ла Жоли. Той е дългогодишен боксьор във френския национален отбор за аматьори и става европейски вицешампион в категория до 54 килограма в Пула (Хърватия) през 2004 година. Носител е на бронзов медал от световното първенство в Китай през 2005 година и на бронзов медал от европейското първенство в Перм през 2002 година. На професионалния ринг Али Алаб има 6 мача и 5 победи, предимно срещу неизвестни боксьори.