Българският национален отбор по бокс спечели 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала на международния турнир в Подгорица (Черна гора). Айрин Исметов се класира на първо място в категория до 64 килограма, Тинко Банабаков (категория до 52 килограма) и Стефан Иванов (до 56 килограма) спечелиха сребърни медали, а Ведар Младенов (до 52 килограма) и Николай Мутавски (до 91 килограма) станаха носители на бронзови медали.

"На турнира за купата на Подгорица участваха 11 страни, като с много добри боксьори се представиха Армения, Унгария, Хърватия и Сърбия", каза пред репортер на БТА старши треньорът на българския национален отбор по бокс за мъже Палми Ранчев.

"Айрин Исметов в първия си мач би един много силен унгарец, а на полуфинала направо преби един не по-малко силен арменец. Айрин спечели златния медал без борба на финала, тъй като съперникът му не се яви. Не искам да говоря за съдийството, но според мен Тинко Банабаков бе грубо ощетен на финала на ринга в Подгорица, както и Николай Мутавски на полуфинала. Но и това го има в бокса", допълни той.