Многобройна публика, висок адреналин и кръжащи ята на първите щъркели белязаха надскачанията на конната база в Бургас, с които морският град почете един от най-тачените празници у нас Тодоровден. Денят се смята за празник на коневъдството и конния спорт.

Организаторите от местния клуб „Кан Крум“ и ОП „Спортни имоти“ се бяха постарали нищо да не липсва и на състезатели, и на гости. Най-добре представителите се жокеи си тръгнаха с купи, децата яздиха безплатно понита и коне, а за всички имаше почерпка.

Конските гриви се развяха в 10,30 ч., когато стартираха  Х- паркурите. Най-малките откриха състезателната част повече от достойно. Първото място грабна Димана Джампалска, следвана от Благовест Станиславов и Анджелина Колева. В старша възраст призьори станаха Елена Гарова и Деница Караушева.  Отличията на младата смяна в конния спорт връчи народния представител Галя Желязкова.

При паркурите на височина 70 см. мериха сили няколко състезатели, като най-чисто ги мина опитната Рая Порточанова, която заслужено вдигна купата. В старша възраст първа стана Деница Караушева. Те бяха наградени от Магдалена Карастоянова, управител на „Обреден комплекс“, под чиято шапка преди време бе конната база.

Изключително майсторство и талант демонстрираха участниците в третия паркур, който беше с височина на препятствията 120 см. До бараж стигнаха състезателят и треньор в ККС „Кан Крум“ ,  носител на купа „Ген. Крум Лекарски“ Пламен Радославов, колегата му в клуба и призьор от редица състезания Павлин Ангелов и фината дама Мая Захариева, показала завидна твърдост и самоотверженост на манежа. В крайна сметка с купата се окичи Павлин Ангелов, който изпревари само със секунда Пламен Радославов, третото място бе за Захариева. Наградите връчиха Манчо Манчев, ст. треньор  на базата и инж. Георги Базотев, председател на ККС „Кан Крум“.

Празникът завърши с така чаканата от малчуганите разходка с понитата Бенджи и Султана, а по-големите батковци и каки се качиха на  два от елитните коне в базата.