Осемдесет и две годишният Шумартава Чакравадая за пореден път участва в турнир по боулинг, който се провежда в България. 

Бившият служител в индонезийското посолство живее в София от дълги години и се намира в перфектна спортна форма. Шумартава прави всекидневни кросове и играе боулинг поне три пъти седмично. 

В момента взема участие в квалификациите на първия за годината голям турнир у нас – „Фантастико Оупън”( 85-то издание) с награден фонд от 5 000 лева. 

Индонезиецът е приеман повече от радушно от всички, а благодарение на доброто си отношение и приятелство, играчите се обръщат към него с краткото Томи, което той приема винаги с усмивка. В предишното издание на турнира Чакравадая стана трети в група „С”. 

Шумартава Чакравада

източник: Iliev Sport Agency

Шампионатът  по боулинг се провежда в Joy Station – Студентски град, като се очаква близо 100 състезатели да се включат до събота, когато са последните квалификационни серии.  

Финалите по регламент са в неделния ден. Към момента лидер в класирането е Радослав Тенчев с 1308 точки (средно от игра 218.0). Втори е Асен Петров с 1293 (средно 215.5), трети Мехмет Кая – 1266 (средно 211.0). В четворката влиза и Диан Динев с актив от 1237 точки (средно 206.2). 

Шампионката от последното състезание Марина Стефанова е на пета позиция с 1200 точки (средно 200.0). Квалификациите включват шест игри, като всеки състезател тегли жребий за номер на писта преди започване на серията. Записването за участие става непосредствено преди всяка серия в залата, която започва в 14:00 и 18:00 часа.

Достъпът за публика в Joy Station е безплатен, а любителите на боулинга могат да следят резултатите в реално време на специализирания сайт на турнира – bowlzone.eu