В столичната зала Joy Station - Студентски град стартира 85-то издание на Националния турнир по боулинг "Фантастико Оупън" – 2020. Шампионатът е с награден фонд от 5 000 лева и се очаква близо 100 състезатели от цялата страна да се включат в надпреварата. 

По регламент от днес до събота са квалификациите, а в неделя финалите в групи „ А”, „В” и „С”. Сериите започват в 14:00 и 18:00 часа, а входа за публика в залата по традиция е безплатен. 

"Подготвени сме за турнира и очакваме състезателите. Винаги първото издание за годината "Фантастико Оупън" е чакано от играчите с голямо нетърпение, което е нормално. Всеки иска да стартира годината с по-предно класиране или да спечели първото състезание за 2020-та. Надявам се, че ще бъде много оспорвано и интересно, както за тези, които ще участват, така и за привържениците на боулинга, които ще дойдат в залата да гледат на живо. Най-добрите ни състезатели са заявили участие, което е предпоставка за силни игри в следващите дни на турнира", сподели Теодора Дончева – главен организатор. 

Всяка една серия може да се следи и в реално време на специализирания сайт – bowlzone.bg