10-годишната Скай Браун спечели златния медал в първото си участие в първенството на Великобритания по скейтборд при жените. Надпреварата се проведе на скейт парка в Салфорд, където Браун за пореден път показа невероятния си талант.

Нейната цел е в Токио през 2020-а да се превърне в най-младата състезателка на Великобритания на Олимпийски игри. Титлата в неделя Браун спечели със сбор от 308 точки. Ейми Рам взе среброто с 275, а бронзът е за Ребека Дейвис с 260.

Състезанието, в което участваха повече от 140 от най-добрите скейтбордисти на Великобритания, е квалификационно за Токио, където за първи път в историята скейтбордът ще бъде включен в олимпийската програма.

"Бях малко нервна, но беше голямо забавление. Просто ми се искаше да се бях справила дори по-добре", сподели Браун след състезанието.

Тя прекарва голяма част от времето си в САЩ, но ще се завърне във Великобритания за националния шампионат по сърфинг в Корнуол. "Ще пробвам да стигна и до място в сърфинга на Олимпиадата, защото просто обичам много и двете. Смятам, че скейтбордът и сърфингът ми носят щастие."