Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, бившият президент на БФС и ПФЛ - Валентин Михов, и президентът на баскетболен клуб Славия - Михаил Йотов, се обединиха около мнението, че законопроектът за промени в закона на хазарта e необмислен. Те споделиха пред "Телеграф", че по този начин ще бъдат нанесени сериозни вреди на българския спорт. 

"Този проект за промени в закона е едно недообмислено недоносче. Борбата със зависимостта от хазарта не трябва да се подценява, но тя се води с правилна регулация, а не с решения на тъгъдък, взети по средата на годината. При положение че рекламните бюджети на компаниите са формирани септември-октомври предишната година и на тази база са подписани редица договори. 

Не бива да се подценява опасността от развитие на зависимост от хазарт сред младите, но от личен опит ви казвам, че това не се постига със закони. Играех много, но си пазя балансите и не мисля, че съм навредил на семейството си. Не се е стигало до голяма трагедия. Всеки трябва да е отговорен преди всичко към себе си", коментира пред "Телеграф" бившият президент на БФС и на Професионалната футболна лига Валентин Михов. 

"Не съм видял стадион в Англия, на който да не рекламират компании за залози. Нека видим как и какво точно се прави в Европа и да не прибързваме.

Защо не се приемат по-ефективни и осезаеми данъчни облекчения за тези, които дават пари за спорт. Този въпрос го повдигам от години", добави Михов.

"Поредното решение, което съсипва футбола и спорта като цяло. Щетите ще са големи. Това ще рефлектира и върху парите, които получаваме от телевизионни права, защото ще засегне големите телевизии и медиите.
Някои хора как си мислят, че получават безплатно новинарско и развлекателно съдържание от сайтовете, които отварят ежедневно. 

Доколкото ми е известно, те по цял свят се издържат от реклами. В един момент много хора могат да се вдигнат на протест", коментира и президентът на футболния клуб Локомотив Пловдив Христо Крушарски пред "Телеграф".

"Не бива да се залита от една крайност към друга. В никакъв случай не трябва с такова темпо и толкова прибързано да се взимат решения, които крият риск от такива солидни щети като загубата на половината финансиране за спорта".

Това коментира пред "Телеграф" и президентът на баскетболен клуб Славия Михаил Йотов.

"В Англия много се говори за физическите места, на които може да се играят различни хазартни игри. Казината на всяка улица и на всеки ъгъл са доста по-сериозен проблем от възможностите за реклама на компаниите за спортни залози.

Естествено е, че децата и юношите трябва да се предпазват от всичко опасно, но нека видим какво се прави за подобряването на условията за спорт и инвестициите, преди да се взимат решения, касаещи някои от най-големите и важни партньори на целия ни спорт. Определено не е моментът за налагането на такива крайни забрани и ограничения. Още повече без готов план Б", каза още Йотов.