Здравко Попов - Кофето, е един от най-талантливите български боксьори. През 2012-а година той спечели сребърен медал от европейското първенство за юноши.

22-годишният великотърновец беше част от голямата галавечер в "Арена Армеец" през есента, когато победи италианския ветеран Джузепе Лаури.

Един от водещите боксьори на "Алексеев промоушънс" вече има 6 победи (5 с нокаут) и 1 равен при професионалистите. Неговото следващо изпитание ще бъде битка с опитния Радослав Митев - Джоко на галавечерта "Макс Файт 43". Сблъсъкът ще се състои този петък в "Бедрум" на Слънчев Бряг.

- Здравко, как се чувствате преди вашия трети мач за 2019-а? Успяхте ли да се подготвите пълноценно?
- Супер съм. Не съм спирал да се готвя. Разбрах преди две седмици, че ще се бия на "Макс Файт 43". Преди това доста сериозно тренирах за галавечерта в Манчестър, където моят мач пропадна.

- Трябваше да подгрявате Хюи Фюри в Англия, но над 20 противници отказаха да излязат срещу вас. Какво се случи?
- Беше много напрегнато. Още преди да замина се смениха 5-6 съперника. Когато тръгвахме, трябваше да играя с французин. Той имаше 13 победи и 1 загуба. Надявах се да се бия срещу него, за да му взема рейтинга и да скоча напред в класацията. Когато се качвахме в самолета, разбрах, че се е отказал. В Манчестър още много противници се смениха. Изнервих се. Дори в един момент казах на мениджъра да викнат който и да е англичанин. Бях готов да излизам на риск срещу непознат опонент. Надеждата умра последна, но нямах късмет. Толкова се готвех и много съжалявам. Кофти ми беше, докато гледах мачовете от шоуто. Това е част от професионалния бокс. За пръв път ми се случва.

- Какво знаете за Радослав Митев, който е доста по-опитен?
- Мъжко момче, което има доста мачове. Над 60 профи срещи. Опитен е. Удряч. Не го подценявам. Ако ми тръгне играта и се отпусна, няма да може да ме бутне. Не съм набелязвал някаква тактика. Никога не ги мисля предварително. Едно е на теория, друго е на практика. Когато се кача на ринга, нещата се случват.

- Вие сте нокаутирали всички ваши съперници в първия или втория рунд. Ще търсите ли бързо приключване и на тази среща?
- Радослав Митев е много по-опитен от останалите. Другите съперници бяха доста под нивото ми. Повечето от срещите на Джоко са навън. Корав е и с хубава защита. Тази година направих два мача срещу слаби съперници. Дори не усетих адреналин срещу тях. Нямам търпение да се кача на ринга.

- За пръв път ще се биете на галавечерите "Макс Файт". Какво мислите за този формат, в който има боксови, кикбоксови и ММА мачове?
- Още когато бях при аматьорите преди 2-3 години, мечтаех да се бия на "Макс Файт". Много е готино усещането да се биеш по морето или на амфитеатъра в Свети Влас. Шоуто е много силно за България. Събират се само елитни бойци. С нетърпение очаквам да се бия.