Има голяма вероятност Кубрат Пулев да се боксира с Дилиън Уайт на стадион “Васил Левски” в София, информира bTV.

Сблъсъкът между двамата е насрочен за месец август, а победителят от него ще си уреди среща с Антъни Джошуа за 4 от общо 5-е пояса в тежка категория, притежание на англичанина, а това стана факт, след като Пулев спечели търга за организирането на мача.

Пулев вече е излизал на ринга пред българска публика на родна земя.

През 2016 година победи Самюел Питър в “Арена Армеец” пред 15 000 зрители. Големият интерес към срещата тогава е убедило промоутърите да направят следващата битка на Кубрат на стадион “Васил Левски”, където се очаква съоръжението да бъде пълно. Ако идеята се осъществи, това ще е прецедент за България боксов мач да се проведе на футболен стадион.

“За мен най-важното е да зарадвам българите и българската публика. Това ще бъде една невероятна атмосфера и ще е мач, който наистина остава в историята. Уайт е доста опасен съперник, но ще му покажа кой е по-добрият и че боксът е интелигентен спорт за интелигентни хора”, коментира Пулев.

Уайт е вторият по сила британски боксьор в момента след Антъни Джошуа. Той има 23 победи в кариерата си, 17 от които с нокаут, и само 1 поражение, именно от Джошуа.

Кобрата прибира над 1 милион долара от мача с Уайт