Телевизионният гигант "Скай Спортс" заяви своите претенции в размер на еквивалента на 187 000 български лева към боксов фен, който е излъчвал нелегално битката между Антъни Джошуа и Владимир Кличко в една от социалните мрежи през април миналата година.

34-годишният Крейг Фостър, който е закупил телевизионния пакет за наши пари 44 лева, гледал срещата в компания от свои приятели в жилището си, но по негови думи не забелязал как един от тях използвал платформа за излъчване на стрийм във Фейсбук, който бил гледан от над 4 000 души.

"Платих за излъчването на срещата и не съм имал намерения да печеля пари от това. Моят апарат беше свързан с акаунта ми във Фейсбук, а мой приятел решил да използва това и да пусне предаването на живо, но това го разбрах едва след няколко дни. От "Скай Спортс" изискаха имената и адресите на моите приятели, но аз не искам да ги замесвам. Ще поема цялата вина. Знам, че излъчването на битката на живо не е законно. Не спрях приятеля си, но в този момент гледах срещата. Аз просто съм един обикновен човек, който си пийна малко, докато гледаше битката с приятели", заяви нароченият фен.

Впоследствие стана ясно, че телевизионният гигант е намалил своите изисквания драстично и иска от фена сумата от 11 000 лева. Първоначално Фостър се съгласил да плати тези пари, но след като се посъветвал с адвокат, си променил мнението. Въпреки това от "Скай Спортс" очакват глобата да бъде платена, в противен случай сгафилият фен може да се окаже в затвора.