Дейвид Хигинс, промоутър на шампиона на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), се готви да лети до Лондон, за да се срещне с Еди Хърн, промоутър на шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), за да финализират сделката за битка между двамата боксьори за 31-ви март.

"Нещата са на път да се случат. Еди и аз обсъдихме всичко и утре ще летя до Лондон, за да се срещнем лично. Това е планът за сега", заяви Хигинс.

Ако сделката бъде финализирана утре, Джоузеф Паркър ще отпътува за Лондон за потенциална пресконференция с Джошуа.

Преди това, обаче, новозеландецът ще трябва да чуе окончателните подробности от своя промоутър.

"Ако успеем да сключим сделка и да подпишем договора, тогава Джо вероятно ще лети до Лондон по средата на седмицата", потвърди Хигинс.

Миналия месец двете страни най-накрая постигнаха споразумение по най-важната част от сделката - разделянето на приходите. Двете страни преговаряха по тази тема в продължение на няколко седмици.

Преговорите бяха зациклили за известно време на разделение 65/35 в полза на Антъни Джошуа. Но в крайна сметка до споразумение се стигна, след като Джошуа ще прибере между 65 и 70%-та, а Паркър ще получи между 30 и 35-%-та.

Ако пък Паркър спечели, той ще обере ларвите в реванша, поне във финансов аспект, тъй като ще получи 55%-та от приходите, докато Джошуа ще вземе 45%-та - по клаузата за реванша.