Бившият световен шампион по бокс в четири теглови категории Ейдриън Броунър напълно отрича обвиненията в сексуално нападение, които му бяха отправени в началото на тази седмица. Те идват от жена, която твърди, че е била "неприлично опипана" от него насред търговски център в Атланта, Джорджия.

Вследствие на тези обвинения, Броунър бе арестуван и отведен в затвора на окръг Фултън, където по-късно е бил освободен под гаранция от 2 хиляди щатски долара.

Според Броунър, обаче, това е просто фалшиво обвинение на фенка, която се разгневила, че той не иска да си направи снимка с нея.

"Не съм докосвал никого. Тя искаше да си направи снимка с мен, а аз не исках, това е", заяви бившият световен шампион.

Броунър не е непознато лице за правораздавателните органи. Миналия април американецът беше спрян от полицията в своя джип, който бил надупчен от куршуми. През 2014 година боксьорът беше арестуван по обвинение за обществена интоксикация. Това се случи по-малко от три седмици, след като той пледира невинен по обвинение в грабеж и нападение. В края на миналата година в интернет пространството се появи видеоклип, в който Броунър нокаутира непознат човек на улицата в Лас Вегас.

Криминалната история на Броунър включва и обвинения в грабежи (2007 г., 2010 г.), въоръжен грабеж (2007 г.), утежняващо вината нападение (2007 г.), притежание на огнестрелно оръжие (2007 г., 2010 г.) и домашно насилие (2008 г., 2013 г.).

Броунър (33-3, 24 КО) има насрочена боксова среща за 21 април, в която е планирано да се изправи срещу бившия шампион в лека категория Омар Фигероа-младши. На този етап не е ясно какво ще се случи с този двубой, ако американецът бъде признат за виновен.