Всички 20 полуфинални срещи в 10-те категории ще се изиграят днес в предпоследния ден от Европейското първенство по бокс за жени в столичната „Асикс Арена“. Те са разпределени в две сесии, съответно от 14.00 и от 18.00 часа.

България за пръв път в историята си ще има 6 полуфиналистки. Първа на ринга от нашите ще се качи най-леката Севда Асенова. Нейна съперничка в кат. до 48 кг ще бъде двукратната европейска шампионка Стелуца Дуца от Румъния, която загуби титлата си именна от Асенова в София преди две години, съобщават от родната федерация по бокс.

В кат. до 51 кг Габриела Димитрова ще боксира за място на финала срещу рускинята Светлана Солуянова. 

Еврошампионката Деница Елисеева (60 кг) ще играе финал преди финала срещу бронзовата медалистка от Рио 2016 Анастасия Белякова от Русия. 

Мелис Йонузова пък ще има за съперничка украинката Мария Бова Вадулина в полуфинала на кат. до 64 кг.

Във втория мач от вечерната сесия на ринга ще се качи Стойка Петрова. В кат. до 54 кг тя ще боксира срещу Виктория Кулешова от Русия. В 18.45 часа пък за своя полуфинал в кат. до 57 кг последна от нашите ще излезе Станимира Петрова, която ще има за съперничка Мона Местиен от Франция. 

От досегашните си участия на европейски първенства при жените България е спечелила общо 12 отличия, 4 от които златни, а от настоящия шампионат ще прибави още 6 медала.