Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) тежеше едва 97,4 килограма в последната си боксова среща, когато нокаутира кубинеца Луис Ортис в Бруклин, Ню Йорк през март тази година.

Това изглежда е накарало високия 201 сантиметра боксьор да обмисли преминаване в долната полутежка категория, където горната граница за килограми е 90,7. Непобеденият шампион в тежка категория изненадващо обсъди това във видеоклип, който той публикува в социалната мрежа Инстаграм.

"Знаете ли, просто си седя в колата и си мисля, че след като обединя коланите в тежка категория, ще сляза в полутежка категория, за да спечеля всичко там. Искам да кажа... никога шампион от тежка категория не е правил това. Искам да направя това заради самото удоволствие. Ще премина в полутежка категория, когато стана абсолютен шампион в тежка категория. Какво мислите за това, приятели?", заяви Уайлдър.

32-годишният Уайлдър (40-0, 39 KO) се състезава в тежка категория през цялата си професионална кариера, която започна през ноември 2008-ма година. Въпреки значителният си ръст, стройният американец никога не е тежал повече от 103,9 килограма в професионален двубой.