Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър предрича тотална доминация в предстоящия боксов мач на 3-ти март в Бруклин, Ню Йорк срещу непобедения кубинец Луис Ортис.

Двубоят с Ортис, който притежава професионален рекорд от 28-0 с 24 нокаут, се счита за най-големият тест в кариерата на "Бронзовия бомбардировач".

"Това ще е една от най-големите срещи в моята кариера. Ортис има репутацията на опасен опонент, но аз никога не съм се страхувал от него. Поради тази причина исках да се бия с него. Много хора го избягват, дори шампиони, но аз съм истинският шампион и искам да се възползвам от възможността да го нокаутирам", заяви Дионтей Уайлдър.

Той все пак очаква Луис Ортис да изкара малко повече време на ринга от Стивърн - но не много повече.

"Хората ме питат в кой рунд ще го нокаутирам и аз навсякъде виждам тройки. Тази година е магическа за мен. Тази година навършвам 33. Така, че виждам тройки навсякъде. Смятам, че той ще издържи три рунда или по-малко, може би по-малко. Всичко зависи от това как се чувствам", добави американецът.

Уайлдър и Ортис трябваше да се изправят един срещу друг в Ню Йорк на 4-ти ноември, но кубинецът бе уличен в употреба на допинг и битката между двамата пропадна.

Изненадващо за всички, обаче, на Луис Ортис не му беше наложена сериозна санкция и той се размина само с глоба от 25,000 долара, което спомогна и за толкова бързото пренасрочване на двубоя между двамата.