Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) е нетърпелив да излезе на ринга срещу британския си враг - шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

И дамата шампиони най-вероятно ще са в действие през март. Уайлдър планира доброволна защита на колана си срещу кубинеца Луис Ортис на 3-ти март в Бруклин. Джошуа пък в момента е в напреднали преговори за обединителна битка с шампиона на WBO Джоузеф Паркър.

Уайлдър би искал още сега да се бие с Джошуа, но това няма да се случи.

"Не искам да изглеждам все едно отчаяно преследвам някого, но когато говориш за това, че искаш да се биеш с най-добрите, че шампионите трябва да се бият с шампионите, всичко това не би трябвало да излгежда като един голям цирк. Аз съм най-дългогодишния шампион в играта, така че прояви известно уважение към името ми", заяви Уайлдър.

"Но Джошуа и хората му знаят, че аз съм голям риск за тях. Те не искат да рискуват лесните си печалби. Те могат да печелят пари без да правят нищо. Какво ви казва това? Те гледат на спорта просто като на бизнес. В такъв случай да се откажат от коланите. Дайте ми коланите или се бийте!", добави "Бронзовия бомбардировач".

За последно Джошуа беше в действие през октомври, когато победи задължителния претендент Карлос Такам в 10-ия рунд чрез технически нокаут. Две седмици след това Уайлдър пък направи своята задължителна защита, а в нея унищожи за един рунд претендента Бърмейн Стивърн.