Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) има намерение да впечатли всички с представянето си през идната събота, когато ще защитава титла си срещу непобедения кубинец Луис Ортис (28-0, 24 КО) в Бруклин, Ню Йорк.

Двамата бойци трябваше да се изправят един срещу друг през ноември миналата година, но ден преди двубоя срещата беше отменена, след като Ортис даде положителна допинг проба. Въпреки този факт, Ортис без съмнение е ще бъде най-трудното предизвикателство за Уайлдър до сега, тъй като за разлика от предишните му опоненти, кубинецът е широко избягван от повечето боксьори и идва от високоуважаваната кубинска школа.

Ортис не крие мнението си за Уайлдър, когото вижда като един прехвален боец с много недостатъци. Кубинецът вярва, че може да се възползва от тях, за да излезе като краен победител.

Уайлдър мисли по сходен начин за своя противник. Той заяви, че Ортис никога не е срещу боксьор от неговата класа, което според американеца ще бъде ключово за падението на страховития кубинец.

"Непобеденият рекорд на някого ще си замине и аз знам точно на кой. Нека Луис Ортис да дойде и да ми каже, че греша. Той има възможност да стане първият кубински шампион в тежка категория. Това звучи добре, но той има най-трудната задача на света. Той ще трябва да се справи с едно чудовище, ако иска да бъде шампион. Той ще се изправи срещу човек с инстинкт на убиец", заяви Уайлдър.

"Ортис никога не е бил изправян пред човек, който иска да откъсне главата му. Той никога не се е изправял пред човек, който няма да отстъпи и крачка назад, който няма да се замисли и за момент дали да напада. Надявам се, че той ще пие всичките си лекарства, за да бъде готов за 3-ти март, когато ще спретнем едно страхотно шоу", завърши Уайлдър.