Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) избухна в едно от последните си интервюта срещи британския промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Американецът е крайно разочарован от факта, че се съгласил с всички условия, които британците му наложиха, включително и това да се бие във Великобритания, но сделката за обединителен двубой все още не може да бъде финализирана.

"Ясно е, че те не искат да се бият с мен. Всеки път, когато поставят някакво ново условие, аз се съгласявам, но какво от това? Ако след всички тези разправии изберат да се бият с Александър Поветкин, това със сигурност ще означава, че те умишлено ме избягват", заяви Уайлдър.

"Еди Хърн е един шарлатанин, манипулатор и патологичен лъжец. Ако някой може да бъде оприличен като змия, това е именно той. Те твърдят, че през цялата си кариера съм побеждавал слабаци. Ако това е така, защо не организират среща с мен? Защо се нуждаят от толкова много време за подготовка, ако ще се бият със слабак като мен? Накараха ме да премина през всичко възможно, но не мога да чакам повече. Искам ми се да откъсна главата на Еди и да я забия в тялото на Джошуа", добави афектираният американец.

Най-вероятно до сделка между Джошуа и Уайлдър ще се стигне, но ако това не се случи, тогава британецът ще направи задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин, а Уайлдър ще се изправи срещу своя сънародник и задължителен претендент на WBC Доминик Бризийл.