Американският промоутър Шели Финкел, който е част от екипа на световния шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), е оптимист относно сключването на споразумение за обединителен двубой с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Финкел заяви пред телевизионния гигант "ESPN", че преговорите с хората на Джошуа продължават, като основната възможност е срещата да се проведе в края на тази година.

Според промоутъра, Уайлдър е готов да пътува дори до Великобритания, за да премери сили с Джошуа в най-очакваната боксова среща за последните няколко години.

"Ако организираме тази среща, мястото няма да е проблем. Истината е, че никога не сме били против това срещата да се проведе във Великобритания. За Дионтей, това никога не е било проблем. Преди няколко дни Еди Хърн заяви, че имаме няколко дни да вземе решение, но всъщност те трябва да вземат решение в рамките на следващите няколко дни. Изглежда и двамата боксьори искат тази битка, но определено има някои пречки за осъществяването й", заяви Финкел.