Треньорът на бившия шампион в тежка категория Джоузеф Паркър (24-1, 18 КО), Кевин Бари, без съмнение е запознат с качествата на британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и може би поради тази причина вярва, че американецът Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) би победил "Ей Джей", ако двамата се изправят един срещу друг в дългоочакваната обединителна битка в тежка категория.

Възпитаникът на Бари е единственият боксьор, който измина пълната дистанция срещу Джошуа. Паркър загуби чрез 12-рундово единодушно решение световната титла на WBO в двубой с Джошуа през март тази година, но новозеландецът така и не беше сериозно наранен в този двубой.

"Вижте, винаги съм смятал, че Дионтей Уайлдър е много добър и много опасен боец. Той е неортодоксален състезател, който нанася удари от много необичайни ъгли. Той е боксьор, срещу когото е много трудно да се защитавате. Това го прави много опасен опонент, а вероятно и притежава най-добрата мощ в ударите си, което го прави още по-опасен", заяви Бари.

"Към момента мисля, че Уайлдър има по-големи шансове в двубой с Джошуа. Екипът на британеца най-вероятно вижда това, което виждам и аз. Затова те се опитват да забавят тази среща колкото се може повече, но тя винаги ще бъде там и ще го очаква. Другото нещо, което мисля е, че колкото повече чакат, толкова повече средства ще генерира този двубой. Това също може да бъде причина за забавянето", добави опитния треньор.

Що се отнася до самия Паркър, той ще се завърне на ринга на 29-ти юли, когато ще пътува обратно до Великобритания, за да се изправи срещу Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) в "О2 Арена" в Лондон. Уайт за последно бе в действие през март, когато нокаутира по брутален начин австралиеца Лукас Браун.