Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер обяви, че се оттегля от бокса. 

Договорът на 76-годишната легенда със Зауерланд изтича през юни и Вегнер няма намерение да остава в клуба след това. Той все пак уточни, че е обещал на Кобрата да го подготви за следващия му мач и ще го изпълни.

"Нямам конкретна оферта. Така че това значи край за мен през юни. Все пак обясних, че ще тренират Кубрат Пулев за следващия му мач, ако иска. Обещах му", каза Вегнер.

Вегнер обясни и причините да сложи край на кариерата си. "Някои неща трябва да се променят, за да бъдат отново нашите боксьори на върха. Световният връх е нашето желание. Това би ме мотивирало и може би накарало да продължа като треньор в Зауерланд. Искам моите момчета да имат успех. Не съм на разположение за средни неща."

Той все пак си остави вратата за оставане в бокса леко отворена. "С удоволствие наблюдавам млади боксьори и оценявам техния талант, когато ме помолят. Бих сипредставил да правя нещо в аматьорския бокс, там имат успехи дълго години. Но няма да се предлагам на никого. Ако някой иска нещо от мен, трябва да дойде при мен."