Треньорът на световния шампион в средна категория на IBF, IBO, WBA и WBC Генади Головкин - Абел Санчес , се надява, че от Атлетическата комисия на Невада (NSAC) няма да "заметат под килима" положителния допинг тест на мексиканската суперзвезда Канело Алварес. 

По-рано тази седмица беше разкрито, че Канело е дал положителна допинг проба за забраненото вещество кленбутерол. Това се случва точно преди реванша между Канело и Головкин на 5 май.

От лагера на мексиканеца обявиха, че това се дължи на консумацията на замърсено месо от Мексико. В интерес на истината няколко мексикански бойци са дали положителни резултати за кленбутерол през последните няколко години и всички те са използвали "замърсените меса" като обяснения за своите проблеми.

Според Боб Бенет, изпълнителен директор на Атлетическата комисия на Невада, неговата организация разследва сериозно положителния тест на Канело, но треньорът на Головкин се притеснява, че разследването няма да бъде задълбочено.

"Моето най-голямо притеснение е, че случаят с Канело ще бъде "заметен под килима" и до по-задълбочено разследване няма да се стигне. Просто изглежда, че някои комисии в тази игра са доста по-снизходителни към определени бойци. Някои състезатели се ползват с привилегии", заяви Санчес, който определено визираше Канело Алварес в думите си.

"Този път обаче предстоящата среща е достатъчно голямо събитие, така че комисията трябва сериозно да разследва всичко, което би могло да се случи в миналото. Знам, че преди това Канело не е дал положителен тест, но тези неща като кленбутерола не започвате да ги използвате заради някаква прищявка. Не казвам, че те са измамници, може наистина да са консумирали заразено месо, но нека разследването да бъде задълбочено, за да се стигне до истината", завърши Санчес.

Канело и Головкин е планирано да се изправят един срещу друг в среща реванш на 5 май в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас. Първият двубой между двамата, който се състоя през септември миналата година, завърши чрез спорно съдийско равенство.