Един от най-влиятелните промоутъри в света на бокса, Франк Уорън, изрази желание да уреди двубой между шампиона WBO в средна категория Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО) и шампиона на WBA в супер-средна категория Джордж Гроувс (28-3, 20 КО).

През изминалия уикенд Гроувс надделя над Крис Юбенк-младши чрез съдийско решение, за да запази титлата си и да се класира за финала на Световните боксови суперсерии (WBSS).

"Джордж е страхотен боец, които успя да се справи много добре с онези загуби, които претърпя в един момент от кариерата си (през 2013, 2014 и 2015-та година). Сега по-важното за мен е, че последната му среща отвори нови врати за мен. Не знам какво е състоянието с неговото рамо, но смятам, че ще всичко ще бъде наред. Знам, че ще се бие с Калъм Смит в края на този турнир, но ако не успее, Били Джо Сондърс е готов да премине в супер-средна категория, за да се бие с него", заяви Уорън.

Гроувс получи контузия в рамото в последния рунд на двубоя му с Юбенк-младши, но е уверен, че ще бъде готов за финала на турнира, който е насрочен за 2-ри юни в "О2 Арена" в Лондон.

През април Сондърс ще защитава титлата си на WBО в средна категория срещу Мартин Мъри в Лондон. Макар, че крайната цел на британеца е да се бие с победителя от срещата реванш межди Генади Головкин и Канело Алварес, ако това не се осъществи, той ще бъде принуден да погледне към другите възможности.

"Можем да направим този двубой. Няма да имаме никакви проблеми. Бил ще иска тази среща, а и аз я искам. Така че нека го направим. Ако и Джордж иска да се срещне с Бил, можем да го уредим. Има купища пари в подобна среща, които чакат да бъдат взети", заяви Уорън.

Сондърс и преди е обсъждал преминаване в горната категория (супер-средна) и има готови опоненти там, като например Джеймс Дигейл, Калъм Смит и самия Джордж Гроувс.

"Каква битка би било това. Двамата завоеватели на Крис Юбенк-младши. Джордж е добър човек, един ден може би", заяви Сондърс от официалния си профил в Туитър.