Превъзбуден от своята категорична победа над Дейвид Хей, бившия шампион в полутежка категория Тони Белю предизвика бившия обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО), който ще се завърне на ринга на 9-ти юни в Манчестър срещу все още неназован противник.

Докато Белю не е готов да се изправи срещу някой толкова голям опонент, колкото световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър, той би се радвал да се добере до двубой с Фюри, защото вярва, че "Циганският крал" не е нокаутьор - за разлика от Уайлдър или Антъни Джошуа.

"Искам двубой с Тайсън Фюри. С удоволствие бих го нокаутирал. Не казвам, че мога да победя онзи Фюри, който победи Владимир Кличко през 2015-та година в Дюселдорф. Но казвам, че мога да победя настоящата версия на Тайсън Фюри. Той не е нокаутьор като Антъни Джошуа, Дейвид Хей или Дионтей Уайлдър, той е голям и бърз за тежка категория, но точно това е срещата, която искам", заяви Белю.

Промоутърът на Белю, Еди Хърн, обаче не вярва, че Фюри би се съгласил на двубой с някого като Белю в близко бъдеще.

"Когато видите срещу кого ще се изправи Тайсън Фюри в следващите си три или четири срещи, ще разберете, че той няма намерение дори да се приближи до някого от класата на Тони Белю", заяви Хърн.

Фюри е извън ринга от ноември 2015-та година, когато пътува до Германия, за да шокира света с изненадващата си победа чрез съдийско решение над господстващия в продължение на десетилетие украинец Владимир Кличко.