закана по адрес на настоящия шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), предупреждавайки американеца да не споменава повече името на легендата Майк Тайсън.

Тази реакция на Фюри бе продиктувана от изявлението на Уайлдър, че всява повече страх от Най-злия човек на планетата.

"Искам да отправя послание към Дионтей Уайлдър. Току-що чух поредното ти скапано изказване, че всяваш повече страх, отколкото някога го правеше великият Майк Тайсън. Ти си страхотен мечтател. Никога през живота си не бях виждал по-голям мечтател от теб. Съветвам те да не споменаваш името на велик боксьор като него. Той не е от твоята ера и ти няма да можеш да се бие с него", заяви Фюри.

"Но ето какво ще ти кажа - в твоята ера има друг Тайсън, с когото можеш да се биеш. Ще те нокаутирам в рамките на пет рунда, глупако. Ще вкарам юмрука си директно в главата ти - висок, кльощав, скапан стъклен нещастник. Ако искаш да се биеш, ела при Циганския крал. Когато и където кажеш. Спри да споменаваш името на Майк Тайсън!", добави британеца.

В интерес на истината това не е първия път, в който Уайлдър говори по подобен начин за Железния Майк. Преди време Бронзовия бомбардировач заяви, че би нокаутирал най-добрата версия на абсолютния шампион от 1986-та година.