Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) към момента прехапва устни в опитите си да се завърне на ринга.

Британецът вярва, че неговите две години прекарани извън спорта са подобни на прекараните години извън спорта на Мохамед Али, когато той водеше политически битки с правителството на САЩ преди няколко десетилетия. Али бе извън спорта в продължение на четири година, след като отказа да се запише във военните части на САЩ по време на войната във Виетнам.

Завръщането на Фюри се бави поради продължаващата битка на "Циганския крал" с Британската антидопингова агенция, която твърди, че той е дал положителна допинг проба, която датира от началото на 2015-та година.

"Аз съм държан извън ринга поради политически причини. Преди време направиха същото и с Мохамед Али. Аз съм извън ринга в продължение на две години, а Али бе държан извън ринга в продължение на три години и седем месеца. В крайна сметка Али стана един от най-великите хора и шампиони", заяви Фюри в социалните мрежи.

Фюри не описа поради какви политически причини е държан извън спорта, но явно британецът има своята гледна точка, която на този етап няма никаква стойност, тъй като в нея липсва каквато и да била фактология.