Според бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, той се намира във формата на живота си. Това самонадеяно изказване идва само няколко дни, след като британеца обяви своето завръщане на ринга за 9-ти юни в Манчестър, Англия, което ще сложи край на неговото отсъствие, което продължава вече повече от две години и половина.

"Намирам се във формата на живота си. Имам добър тайминг, страхотни рефлекси и всичко е по-добро от това, което някога е било. На 29 години съм и тепърва навлизам в най-добрите си години. В момента съм по-силен, по-бърз и притежавам повече мускулна маса от всякога", заяви уверено Тайсън Фюри.

Британецът не е излизал на ринга, откакто надделя над бивши крал в тежка категория Владимир Кличко през ноември 2015-та година, спечелвайки титлите на IBF, WBA, IBO и WBO. Впоследствие обаче Фюри беше принудително свален като шампион на IBF, а след това самият той доброволно се отказа от коланите на WBA, IBO и WBO.

Сега неговият сънародник Антъни Джошуа държи тези титли и се надява да стане безспорен шампион, ако успее да организира двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Фюри обаче никак не изглежда впечатлен от уменията на Джошуа и смята, че в евентуална тяхна среща победителят би бил кристално ясен.

"Това би било лесен двубой за мен. Той просто би се надявал на един мощен удар, но ще го чака цяла вечер. Всеки, който може поне малко да се движи би бил труден опонент за Джошуа. Аз лично бих разигравал Джошуа няколко рунда, след което бих го нокаутирал", заяви Тайсън Фюри.