Бившият обединен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) ще се завърне на ринга тази събота вечер срещу албанеца Сeфер Сафери (23-1, 21 КО), но 29-годишният британец твърди, че негов опонент в този мач е можело да бъде и шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), но неговият промоутър Еди Хърн тактично е отхвърлил тази идея.

"Казах на Еди Хърн, че ще се бия с Джошуа още при своето завръщане, но той ми каза, че няма никакъв шанс това да се случи. Поисках да ми уреди тази среща и да види как пребивам този щангист, но го хвана страх. Затова Франк Уорън ми уреди двубой със Сафери, тъй като другите не искат да се бият с мен", заяви Тайсън Фюри.

Вместо това, Уорън и Фюри биха могли да се насочат към редовния шампион на WBA Мануел Чар, който е поканен на двубоя в събота вечер, така че може би ще се качи на ринга при завръщането на Фюри.

"Не се притеснявам срещу кой световен шампион ще се бия, дайте ми ги всички. Хората сега подценяват този, който държи редовния колан на WBA, но когато Поветкин го носеше, той беше първият руснак със световна титла в тежка категория. Когато Дейвид Хей го спечели, той се прослави за световен шампион. Но сега, когато бедният стар Мануел Чар го държи, очевидно никой не го интересува. Това е мнението на всички. Мануел Чар е истински световен шампион в тежка категория, защото ако не е така, ще зачеркна Поветкин от боксовата карта. Редовната титла на WBA я има от дълги години, а тази супер титла я измислиха през 2011-та година заради Владимир Кличко", коментира още Тайсън Фюри.