Осем боксьори от световна класа в полусредна категория бяха избрани да вземат участие в турнир, организиран съвместно от Световния боксов съвет (WBC), "Хосе Сулейман Световни Покани" и организацията "The Real Deal Boxing", което е представяна от бившия шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд. Първият кръг на елиминационния турнир ще се проведе на 27 април на място, което ще бъде обявено по-нататък.

Сред боксьорите, които ще вземат участие в надпреварата са бившият шампион в полусредна категория Феликс Диас (19-2, 9 КО), южноафриканецът Крис ван Херден (25-2-1, 12 КО), претедентът за титлата от Гана Фредрик Лаусън (26-1, 21 КО) и непобеденият руски талант Раджаб Бутаев (8-0, 6 КО).

В надпреварата също така участие ще вземат и американецът Брад Соломон (27-1, 9 КО), германецът Тимо Шварцкопф (18-1, 10 КО), пуерториканецът Дериек Куевас (16-0, 13 КО) и китаецът Байшамбо Нисийуула (13-1-1, 6 КО).

Четирима алтернативни боксьори също се съгласиха да вземат участие в случай на контузия на някой от титулярите. Това са мексиканецът Маурицио Пинтор (20-3-1, 13 КО), северноирландецът Пади Галахър (13-3, 8 КО), руснакът Сергей Любкович (7-0, 6 КО) и американецът Франциско Сантана (26-6-1, 12 КО).

Феновете на бокса могат да гласуват, за да вземат решение какви ще са двойките в първия кръг от турнира. Това може да стане на сайта therealdealboxing.com, като гласуването вече тече и ще приключи в понеделник (26-ти февруари). Срещите за първия кръг ще бъдат обявени на пресконференция в сряда, 28 февруари.

"Това е отличен избор от много талантливи и много гладни бойци от цял свят. Първият кръг предоставя чудесна възможност на феновете да бъдат включени пряко в избора на срещите, които искат да видят", заяви Ивендър Холифийлд след обявяването на боксьорите, които ще вземат участие в турнира.